Rachael Moore is een keiharde activiste die zich inzet voor de rechten van de LGBTQI+, BPOC (people of colour) en van vrouwen.

Ze is de co-founder van Rainbow Nation en was tot voor kort het hoofd van Rainbow House Brussels.

Deel dit verhaal

Share on facebook
Share on twitter

Ik wil iedereen duidelijk maken dat iedereen gelijk is

Wie ben jij? Ik ben Rachael, de coördinator van Rainbow Nation. Een vereniging die zich inzet voor de LGBTQ  gemeenschap en specifieker personen met een andere huidskleur.

De bijdrage die ik wil leveren aan mijn gemeenschap is zoveel mogelijk vreugde en steun te bieden aan anderen. En steun is voor iedereen anders, psychologisch of sociaal zolang ik maar anderen helpen kan. Bovenal wil ik iedereen buiten en binnen de gemeenschap duidelijk maken dat iedereen gelijk is.

Ik zou graag als een leidster gezien worden binnen mijn gemeenschap, een leidster die een luisterend oor biedt aan iedereen die zijn verhaal kwijt wilt. Eén waarbij mensen zich comfortabel voelen en terecht kunnen met persoonlijke problemen.

Het is een realiteit dat er gediscrimineerd wordt binnen en buiten de gemeenschap

De inspiratie voor Rainbow Nation kwam tijdens een pride(parade), ik zocht mensen die op mij leken en die hetzelfde hadden meegemaakt. Ik wou deze mensen bij elkaar brengen, om samen iets op te bouwen. Een vereniging waarbij ook zij de kans krijgen om op straat te kunnen komen zonder schaamte. We zijn nu 2 jaar oud en we blijven nog altijd doorgaan!

Bij het oprichten van Rainbow heb ik zelf geen weerstand gevoeld. Maar het is wel een realiteit dat er wel gediscrimineerd wordt binnen en buiten de gemeenschap.

Ik leef, ik ben zwart en biseksueel en ik besta!

Hoe ben ik zelf met die discriminatie omgegaan; Binnen de gemeenschap begrijpen mensen nog altijd niet dat biseksuelen bestaan, ze zien ons niet als een volwaardig lid van de gemeenschap. Ik persoonlijk ben zelf ook slachtoffer geweest van deze discriminatie. Of dit nu was door mijn huidskleur of mijn geaardheid, het is een feit dat discriminatie zelfs in deze gemeenschap bestaat.

Maar ik leef, ik ben zwart en biseksueel en ik besta. Net zoals anderen die hetzelfde meemaken. Black and Queer we exist!

 De weerstand tegenover biseksualiteit komt vanuit  onbegrip, de meeste begrijpen de betekenis niet van biseksualiteit. Iemand die biseksueel is voelt zich aangetrokken tot 2 of meerdere genders.

Discriminatie binnen de LGBTQ gemeenschap

De LGBTQ gemeenschap is niet altijd rozengeur en maneschijn, er wordt gediscrimineerd onderling. Binnen deze gemeenschap heb je afzonderlijke communities die niet altijd evengoed met elkaar overweg kunnen. Ook is er nog altijd spraken van racisme, seksisme, homofobie,… binnenin deze gemeenschap.

Ik heb zelf spijtig genoeg, vaak te kampen met discriminatie. Op basis van huidskleur of bijvoorbeeld lesbiennes die zeggen dat biseksualiteit niet bestaat, etc.

Aanvaarding is niet voldoende. Je moet blijven zoeken naar je eigen persoonlijkheid

Mijn coming out story rond biseksualiteit bestaat uit 2 gedeeltes . De eerste, toen ik 16 jaar oud was, kwam ik uit als een lesbienne.

Nadien op mijn 21ste kwam ik uit als een biseksuele  vrouw

Voor mij is het belangrijk dat je op zoek gaat naar je eigen identiteit. Vanaf mijn 15de ben ik naar mezelf opzoek gegaan. En vanaf mijn 18de wist ik eigenlijk wat ik wou, wat me gelukkig zou maken en daar ben ik dan ook volledig voor gegaan.

Geaardheid van iemand of jezelf aanvaarden is niet altijd voldoende, je moet naar jezelf gaan zoeken, je moet blijven zoeken  naar je eigen persoonlijkheid.

Je geaardheid is een deel van jezelf maar je bent zoveel meer als alleen die geaardheid.

De gemeenschap is altijd fantastisch geweest omwille van de rijke diversiteit van mensen, door hun doorzettingsvermogen en door hun flexibiliteit.

Faith en Harmony

Faith betekent voor mij dat ik besta, en dat ik zal blijven vechten voor mijn gemeenschap. En voor onze maatschappij.

Harmony betekent  dat we de mogelijkheid hebben om  harmonieus te kunnen leven, de mogelijkheid om op een harmonieuze manier bij elkaar te kunnen  komen. Dat we de mogelijkheid hebben elkaar te steunen.

Recyclerende vegetariër

Ecologie is voor mij zeer belangrijk omdat ikzelf een vegetariër ben. Ik recycleer ook vaak, en probeer na te denken vanwaar mijn kleren komen.

PROGRESS bag Rae Blauw
PROGRESS bag Rae Groen
Open chat