Angelo is een ondernemer die gespecialiseerd is in marketing en advertising. Hij organiseert het buddy program in samenwerking met de Europese Commissie in België en biedt een luisterend oor voor iedereen op zoek naar zelfontwikkeling en acceptatie.

Op een dagelijkse basis is Angelo bezig om zijn gemeenschap te helpen. Dit door problemen die andere jongeren hebben of mee maken, bespreekbaar te maken. Hij probeert via deze weg een stem voor hen te zijn.

Deel dit verhaal

Share on facebook
Share on twitter

Mijn naam is Angelo ik ben  een ondernemer, een digital marketeer en online ambassador voor merken en projecten zoals het buddy program van EU4BE.

Ik probeer heel veel te doen voor mijn gemeenschap, doordat ik sinds vorig jaar bewuster ben geworden door personen binnen in mijn vriendenkring en door de problemen die andere jongeren hebben of meemaken. Deze problemen worden te weinig belicht en besproken.

Het zijn vaak jongeren die gediscrimineerd worden of op straat worden gezet door ouders of “vrienden”. Ik probeer voor hen een stem te zijn. Door via mijn buddy program gesprekken te voeren met hen. Samen met hen te kijken hoe we hun problemen kunnen oplossen. Om zo via verschillende organisaties hen te helpen hun doel te vinden. Ik bied een luisterend oor voor de community, zowel online als offline.  

Het is echt een zwaar parcours dat verschillende  jongeren moeten afleggen en velen halen de eindstreep daarbij niet. Ze gaan onbewust fouten maken, en dat wil ik niet. Ik wil ze bewust maken dat ze eigenlijk niet alleen zijn. En dat er mensen zijn die er terug bovenop zijn gekomen, ik wil geen rolmodel zijn, ik wil er gewoon voor hun zijn.

Ik ben flamboyant en out-going.
En in een zakelijke sfeer komt dit over als onprofessioneel

Ondernemer zijn betekent voor mij twee zaken. Maar de voornaamste reden is  vrijheid. Ik wil vrij zijn in wat ik kan doen en de klanten willen dit ook. Ze willen me graag de vrijheid geven om voor hen opzoek te gaan naar creatieve oplossingen, en daar ben ik goed in.

 

Mijn geaardheid en mijn uiterlijk, dat ik er heel jong uitzie heeft invloed gehad op mijn parcours als ondernemer. Niet vanwege homofobie maar vooral door mijn persoonlijkheid. In mijn privé ben ik nogal flamboyant en out-going. En in een zakelijke sfeer komt dit over als onprofessioneel. Terwijl als ik bezig ben met klanten, schakel ik  om naar de andere Angelo, een serieuzere taakgerichte zakenpartner. Maar eens de camera’s uitstaan ben ik terug de chille, extraverte Angelo.

Ondernemen dat is kunnen falen en terug opstaan

Ondernemers worden vaak gestereotypeerd als mensen die stressbestendig zijn en dat ze eigenlijk alles aan kunnen/durven. Maar ik heb zelf een periode gehad waar ik er heel slecht aan toe  was, ik had veel stress door het werk en privé. Waardoor ik dingen ging doen, waar ik echt niet trost op ben. Maar die ervaringen en de kracht om het achter mij te laten hebben mij sterker gemaakt.

Dus ja, ondernemers zijn sterk en kunnen ook stressbestendig zijn, maar dat maak je niet alleen een ondernemer. Wat voor mij een ondernemer maakt, is kunnen falen en terug opstaan.

Hoe ik nu om ga met stress, is compleet verschillend tegenover  vroeger. Ik neem je mee naar nu. Nu heb ik mijn  rots in de branding, een vriendin die altijd aan mijn zijde staat. Met wie ik kan babbelen en samen oplossing kan vinden voor problemen. Mij bijstaat wanneer ik in de penarie zit en bij wie ik voor alles terecht kan. Ik kan dit bij haar en zij bij mij.

Ik ben nu sterker en kan beter omgaan met stressvolle situaties, maar dit is niet altijd zo geweest.

“ Je mag me niet laten slapen, want als ik ga slapen word ik niet meer wakker”

Ik was goed bezig als ondernemer, ik had een zaak waar ik trots op was. Maar mijn relatie van 6 jaar kwam tot een einde dit en het opstappelen van werk zorgde voor zoveel stress. En toen ben ik daar heel slecht mee omgegaan, ik begon te feesten en drugs te nemen, te veel drugs. Wat ervoor heeft gezorgd dat ik veel vrienden ben verloren. Vrienden waarvan ik dacht dat ze me zouden steunen.

 

Maar op een dag, had ik een moment van helderheid , ik belde mijn familie. Iets wat ik nooit of zelden deed. En ik zei; “ je mag me niet laten slapen, want als ik ga slapen word ik niet meer wakker”. Het was geen eenvoudig proces maar ik ben er door geraakt. Het was compleet tegen mijn principes om hulp te vragen. En ik heb door hulp te vragen, de kans gekregen alles recht te zetten. Een tweede kans.

En die kans kreeg ik niet alleen van familie maar ook van een klant. Het is door deze klant dat ik terug kon  gaan werken en mijzelf terug kon opbouwen. En ik ben hen hier nog altijd  enorm dankbaar voor.

Durf hulp vragen

Er zitten zoveel mensen in dezelfde situatie. Of staan op het punt diezelfde foute stap te nemen. En ik wil tegen hen zeggen: “Dat is ok, dat kan zijn, maar laat dat niet jouw einddoel worden. Probeer zoveel mogelijk te praten met mensen. Geloof me er zijn nog mensen met een hart. Durf hulp te vragen.”

Ik heb het geluk dat ik niet veel gediscrimineerd ben geweest.

Maar veel mensen in mijn omgeving hebben dit wel meegemaakt, puur om dat ze gekozen hebben om zichzelf te zijn. Ze zijn vrienden of familie kwijtgeraakt.

Stop met denken in geaardheid, verwerp het idee van genders

Iemand zijn geaardheid aanvaarden betekent:  dat het  ok is voor jou, je kan ermee leven. Dit is verre van genoeg en sterker nog, ik vind dat we moeten stoppen met denken in geaardheid. Heel het idee van soorten geaardheid en genders verwerpen. Zeker wanneer men praat over individuen, wat telt is hun persoonlijkheid. Ik zelf denk niet van : “ Dat is een homo. Zou hij of zij een man of vrouw zijn geweest.” Ik ga om met mensen vanwege hun persoonlijkheid.

We zetten de ruwheid van onze zelfontwikkeling om naar talent

De LGBTQ community is zo’n fantastische community. Omdat we er maar 1 hebben, het is onze community. We hebben een enorm spectrum aan super interessante mensen met ongelooflijk veel talent.

De ervaringen dat we meemaken zorgen ervoor dat we echt onze eigen stempel op de maatschappij zetten. Maar ook het feit dat we de kans krijgen om ons verhaal te kunnen delen en krachtig te maken.

We zetten de ruwheid van onze zelfontwikkeling om naar talent. We zien er ruw uit, maar we hebben zoveel talent.

Strength en Compassion

Strength betekent voor mij 2 zaken; Enerzijds innerlijke kracht, maar ook de kracht hebben te kunnen geven en delen. Voor mij is het belangrijk dat wanneer mensen jou strenght nodig hebben, je sterk genoeg bent er te zijn voor hun.

Compassion is een belangrijk term in mijn verhaal, omdat ik de kans heb gekregen van anderen om mijn leven te veranderen. En ik probeer nu zelf die kans anderen te geven.

Tijdens het reizen verklein ik mijn ecologische voetafdruk

Ik ben een zeer ecologisch bewust persoon. Ondanks dat ik graag ga shoppen, shop ik wel bewust. Ik ga niet snel iets weggooien. Tijdens het reizen probeer ik niet alleen mijn ecologische voetafdruk te verkleinen door mijn aankopen. Maar ik wil altijd iets teruggeven aan de plaatselijke bevolking. Door donaties aan organisaties die het nodig hebben of zelf mijn expertise aan te leren. Om zo de lokale ondernemingen een boost te geven.

PROGRESS bag Angelo zwart
PROGRESS bag Angelo Roos
Open chat