Ikzelf,

Ina De Quint

een mompreneur in een notendop (of kurken stop?), oprichtster van Captain Cork.

Elf jaar geleden dook ik met veel passie en overgave in de wondere wereld van Human Resources. Ik wist toen nog niet veel, maar had een passie voor mensen en was vastberaden te werken met en voor mensen. Eigenlijk wist ik dat al heel lang, daarom koos ik ook zonder enige twijfel voor hogere studies in de humane wetenschappen. Dat resulteerde in een Bachelor in de Psychologie en Master in de Sociologie.

Authentieke levensgenieter met heel wat ‘corkiness’

Gepassioneerd

door mensen

Een groen hart

voor ecologie en duurzaamheid

Na 11 jaar

met opgeheven hoofd uit de ‘businesswereld” gestapt om een droom na te jagen.

Believer

in empowerment

Building

on the dream that lives on

Ik was zo gelukkig dat ik in het werkveld de mogelijkheid had om verandering en verbetering te brengen in het arbeidsleven van anderen.

Daarbij stond voor mij altijd de arbeidsvreugde centraal. Doe iets met passie en overgave en mensen zullen accelereren en boven zichzelf uitstijgen.

Ik leerde veel, maar in de kern kwam het allemaal neer op werken, presteren, arbeid, business. Het draait allemaal wel om en door mensen, ze zijn de motor van de bedrijven, maar niet zozeer vóór mensen. Ik vond daardoor maar zeer moeilijk een bedrijf waar ik volwaardig aansluiting mee vond. Een HR bedrijf dat gefundeerd was op datgene wat het andere bedrijven probeerde bij te brengen. De practice what you preach, thought leadership, de learning by example. De kern van elk bedrijf was niet de mensen die er werkten, of de passies die zij hadden, de ware talenten die zij bezaten…het waren cijfers, winst, omzet en harde commerce.

Ik zocht iets anders, een plek om op een dagelijkse basis betekenisvolle langetermijnrelaties uit te bouwen met mensen, om nieuwe dingen te leren en om gepassioneerd mee complexe problemen op te lossen die een impact kunnen hebben op het leven van mensen. Ik was zeer geïntrigeerd door ware employer branding. Een werkgeversimago dat van binnenuit de organisatie komt, gedragen door de echte ambassadeurs van bedrijven: de werknemers zelf. Een goed werkgeversimago is authentiek, geloofwaardig, relevant, onderscheidend en altijd inspirerend.

ina-de-quint

Dat is ook exact de manier waarop ik in het leven wil staan. De waarden die ik hoog in het vaandel draag en nodig heb om volledig tot mijn recht te komen, draag ik op mijn hart. Ik moest voor mezelf dan ook toegeven dat ik in deze omgeving niet volledig tot mijn recht ging komen, dat ik niet zou accelereren of boven mezelf zou uitstijgen, dat er te veel elementen ontbraken om optimaal intrinsiek gemotiveerd te zijn.

Het was tijd voor verandering. Zelfstandige worden, een eigen zaak runnen, waarbij duurzaamheid, ecologie, eerlijk en authentiek ondernemen centraal stonden, was al lang een droom. Het kostte me alleen tijd, een persoonlijk drama, heel wat existentiële vragen en een zoektocht naar mijn ware identiteit om uiteindelijk de stap te zetten. Maar hier ben ik, Ina, mompreneur, bezielster van Captain Cork.

Open chat