Over Captain Cork

Het onstaan van

Captain Cork

2018: het jaar van intens verdriet, groot verlies en ongekende verandering

Papa was een ecoloog nog lang voor het een hype was. Ik kan je verzekeren dat als opgroeiend kind al dat recycleren, hergebruiken, bijhouden, doorgeven, zelf doen en maken, zuinig zijn, hernieuwen, zero waste, go green, één met de natuur, low budget, … niet altijd een pretje was. In een wereld waar snelheid en massaconsumptie centraal staat, ben je zo als zelfvoorzienende familie snel een ‘aardigheidje’.

Mijn vader, Erwin De Quint, onze kapitein, is de grote inspiratie achter Captain Cork.

Ik had nooit kunnen bedenken dat dit ooit ook mijn idealen zouden zijn.

Als ik er nu op terugkijk was mijn vader op veel vlakken geniaal en zijn tijd sterk voorbij. Of was de tijd hem voorbij en was hij gewoon erg back to basic? Wie zal het zeggen?

Na een lange carrière aan de Antwerpse Haven kocht papa vijf jaar geleden een ruïne in Portugal. Een honderd jaar oud huis op een berg aan de rivier in het stadje Ul, waar de tijd was blijven stilstaan. Dit was zijn droom, hij zou het op ‘Bokrijkse’ wijze volledig restaureren en zelfvoorzienend maken. En van zodra hij met pensioen zou gaan, zou hij permanent in zijn ecohuisje komen wonen.

Hij leefde zijn droom, spaarde geld en ging elke vrije moment naar Portugal om aan zijn droomhuis te sleutelen. En er was veel werk, geen elektriciteit (die moest opgewekt worden door een ruïne van een graanmolen), geen water, beschadigde muren en daken. Gestaag kreeg het huis vorm. Een prachtige vorm. Het huis bracht ons ook veel dichter bij elkaar, ik deed het administratief werk voor hem, de vertalingen, de bankzaken en reisde af en toe eens mee als er ‘geleerde en geletterde dingen’ – zijn woorden – moesten gebeuren. Ik begon zijn levensvisie te begrijpen, werd geïnspireerd en keek op naar zijn moed en ongetemperd enthousiasme.

In februari 2018 werd papa onwel en al snel volgde het zware verdict: kanker aan de slokdarm. Niemand had dit zien aankomen bij zo een gezonde en actieve man, nooit gerookt of gedronken en sportief. Maar papa heeft nooit het hoofd laten hangen. De kanker was gewoon even een hindernis waar hij over moest om dan weer aan de slag te gaan in zijn ecohuis.

Op 9 juni 2018 overleed mijn papa thuis, met zijn dochters dicht bij hem, na een intense periode van ongekend fysiek lijden.

Op 9 juli 2018 werd ik ontslagen.

Diezelfde dag besloot ik om drie geplande sollicitatiegesprekken te annuleren, mijn geüpdatete cv niet te versturen of te publiceren, en me uit te schrijven op het ontvangen van vacatures in mijn branche. Ondernemen, de duurzame droom van mijn papa verder zetten, dat was mijn nieuwe missie.

Captain Cork, mijn bewuste handel in ecologische, duurzame, eerlijke, biologische, natuurlijke, diervriendelijk… en vooral ook Portugese producten, was geboren

Maak elk kwartaal kans om de nieuwe collectie te scoren

aan presale kortingen!

Wat zijn pre-sales kortingen en waarom?

Alle handtassen bij Captain Cork worden ontworpen en geproduceerd onder onze merknaam Captain Cork. Naast founder en zaakvoerder ben ik, Ina De Quint, dus ook ontwerper.

In al mijn designs ga ik voor originaliteit, innovatie, perfecte afwerking en exclusiviteit.

Alle handtassen worden geproduceerd onder EIGEN LABEL. Per kwartaal design ik een nieuwe collectie aan handtassen die exclusief te verkrijgen zijn.

Een duurzame investering

Elk kwartaal werken we aan nieuwe ontwerpen. Maar een eigen label is een grote investering. Daarom betrek ik graag jou, mijn ambassadeur klant, bij het proces.

Bij elke collectie heb jij de kans om een exclusieve kurken handtas te kopen aan mooie presales kortingen. Je koopt een handtas die momenteel nog in productie is. Een productieproces duurt 4 tot 8 weken. In ruil voor jouw geduld geef ik je een mooie korting.

Naast een mooie korting en als eerste een unieke handgemaakte kurken tas bouw jij ook mee aan de groei van mijn onderneming.

Exclusiviteit en kwaliteit

Van elk model worden er maar enkele stuks geproduceerd zodat jij kan genieten van een uniek en exclusief stuk.

In onze ateliers wordt altijd gewerkt met meest kwalitatieve Portugese kurk. Elke tas is handwerk waarbij naaisters met jarenlange expertise met passie werken, onder de beste werkomstandigheden, aan de Captain Cork handtassen en accessoires.

What’s in it for you?

Jij investeert met je KURKEN aankoop dus niet alleen in de planeet, de generaties van morgen en een groenere en betere wereld maar ook in mijn ondernemersdroom en passie.

Een oprechte dankjewel voor jouw steun.

Stay Corky, Aye!

Ina

Shop jouw korting hier

Open chat