Kurken mondmaskers

Natuurlijk

zonder chemicaliën

Resistent

tegen water/vocht

Wasbaar

en af te koken of stomen op hoge temperaturen

Zacht,

flexibel, ademend materiaal

Ecologisch

van een hernieuwbare bron

Diervriendelijk

PETA Vegan gecertificeerd

Red mask

Next generation Filter

made out of cork

[Bekijk op webshop]

Pink mask

Next Generation Filter

made out of cork

[Bekijk op webshop]

Red mask

Next generation Filter

made out of cork

[Bekijk op webshop]

Brown Mouth mask

Next generation Filter

made out of cork

[Bekijk op webshop]

Veel gestelde vragen

over kurken mondmaskers.

Referentieklanten

Wij hebben een aantal grote klanten die de kurken mondmaskers hebben afgenomen voor hun personeel of klanten. In het vooronderzoek werden de maskers uitvoerig besproken en getest door directieraad, preventieadviseur, preventieartsen, en leden van de externe dienst preventie en bescherming op het werk.

Daarnaast werden er al 500 van onze kurken mondmaskers gedoneerd aan verschillende goede doelen.

  • Skeyes (2000 maskers)
  • Gunvor (1500 maskers)
  • Pipexperts by Engiplast
  • BDO thuishulp
  • Artsenpraktijken
  • Het Palingshuis
  • FedAsil
  • Tandartsen
  • Vroedvrouwen

Is het masker gecertificeerd?

Onze kurken plooimaskers kregen ondertussen een ISO certificaat in Portugal. De kurken maskers worden algemeen aanbevolen door de Portugese overheid. De kurken maskers voldoen aan alle conformiteitseisen voor comfortmaskers volgens FGOV.

Is een kurken masker een medisch masker?

Onze kurken mondmaskers zijn niet bestemd voor medische doeleinden. De kurken plooimaskers kregen wel recent een ISO certificatie en worden aanbevolen door de Portugese overheid.

Ik moet mijn kurken mondmasker langdurig dragen, kan dat?

Je kan het mondmasker langdurig veilig dragen door de perfecte zuurstofcirculatie. Gebruik een oorbrug of ear saver om de druk van de rekkers op de oren te beperken.

Zijn er verschillende maten in de kurken mondmaskers?

Onze maskers bestaan er in klein formaat en medium formaat. Klein formaat wordt aanbevolen bij kinderen, jeugd en mensen die klein van gestalte zijn. Het medium formaat is voor volwassenen. Het masker past perfect bij 90% van de klanten. De pasvorm kan u gemakkelijk aanpassen door gebruik te maken van een oorbrug of ear saver.

Ik draag een bril, is het kurken mondmaskers iets voor mij?

Kurk is sneldrogend, hierdoor zal het een aanzienlijk minder ‘vochtige’ omgeving zijn dan katoenen maskers. Hoe minder vocht, hoe minder u last heeft van aandampende brilglazen. Een zeer goede pasvorm is cruciaal voor brildragers. Wij adviseren om gebruikt te maken van een oorbrug (ear saver) om je masker nog beter te laten aanpassen.

Je kan ook heel gemakkelijk door de naad van de neusbrug een ijzeren draadje steken (1 minuut werk) om het masker aan te duwen op de neus.

Is het masker anti-allergeen?

Ja! Kurk is van nature anti-allergeen en antibacterieel. Ideaal voor mensen die snel last hebben van huidaandoeningen, roodheid, irritatie of allergische reacties.

Is het materiaal soepel?

Kurk is enorm soepel en flexibel. Het voelt zacht aan. Kurk die gewassen of afgekookt wordt zal nog soepeler worden.

Is kurk ademend? Kan ik goed ademen in een kurken mondmasker?

Onze kurken mondmaskers staan bekend om hun ademend en luchtig gevoel. Een kurkcel bestaat uit 50% lucht. Kurk is enorm licht. Het design zorgt voor een perfecte zuurstofcirculatie. Licht en ademend. Comfortabel om te dragen.

Geen last van drukkend of benauwend gevoel. Enorm gewaardeerd bij mensen met ademhalingsproblemen of astmatische klachten.

Hoe lang kan ik mijn kurken mondmasker gebruiken?

Kurk is ontzettend duurzaam en sterk. Je kan je kurken maskers dus voor een lange tijd dagelijks gebruiken.

De cel van kurk heeft een honingraat structuur. Dit is de meest krachtige en duurzame cel die er bestaat en komt enkel in de natuur voor. Men tracht deze al jaren synthetisch na te maken maar is er nog niet in geslaagd. Kurk wordt daardoor ook door NASA gebruikt.

Hoe kan ik mijn kurken mondmasker ontsmetten?

Je kan kurk ontsmetten door gebruik te maken van heet water, stoom of wassen. Wij adviseren ontsmetten in kokend water, dit is snel en efficiënt en de elastische rekkers langer zullen langer mee gaan. Je kookt een pot water, haalt de pot van het vuur, je dompelt masker en filter even door het hete water.

Toevoegen van wat wasmiddel of detergent mag. Laat eventueel drogen in de zon. Zowel zeep als UV licht zijn virus dodend.

Hoe gebruik ik een kurken mondmasker?

Het mondmasker bestaat uit 100% kurk, een laag BIO katoen aan de achterzijde en een reservoir gemaakt uit kurk. In de kurk zijn gaatjes voorzien voor een nog luchtiger en ademend effect. Bij elk masker steekt een 4-lagige filter of gauze. Trek het reservoir naar boven, steek de 4-lagige filter (opgevouwen zoals geleverd) in het reservoir, kijk na of de gaatjes goed bedekt zijne en druk het reservoir terug goed aan. Het masker is klaar voor gebruik.

Zowel de filter als het masker kan u ontsmetten door wassen of kokend water. Beide zijn herbruikbaar.

U heeft de mogelijkheid extra filters aan te kopen maar u kan ook andere veilige filters/ gauzes gebruiken in het masker.

Bekijk onze talrijke instructievideo’s op www.captaincork.be of kom langs onze Flag Ship Store Hoogstraat 63 2000 Antwerpen voor een live demonstratie / tutorial.

Zijn de kurken mondmaskers wasbaar?

Ja! Kurk wordt gelooid met waterprocessen en kan dus perfect tegen water en vocht. Je kan de maskers wassen op hoge temperaturen. Je kan de maskers in kokend water ontsmetten en je kan de maskers stomen.

Naar oplossingen zoeken

in een crisis

Toen het coronavirus in maart echt begon te woekeren en de drastische maatregelen van de lockdown werden opgelegd was dit ook voor Captain Cork een donderslag bij heldere hemel.
Ik was verplicht om de winkel in de Hoogstraat te sluiten. Net na de moeilijke retailmaanden januari en februari. Net nu de lente in aantocht was, mensen meer gingen winkelen, terrasjes doen, het toerisme dat op gang kwam.
Ik wist dat ik heel snel moest schakelen om mijn ‘kop boven water’ te houden. De vaste kosten bleven door lopen maar de inkomsten waren plots verdwenen. Weken heb ik kei hard gewerkt aan de online business, nog meer inzetten op klantencontacten, online virtueel winkelen, do it yourself kurkpakketten voor thuis…

Mondmaskers in het prille begin

Al heel snel ontstond het idee om van de kurkstoffen mondmaskers te maken. Ik ben immers zeer bekend met het materiaal en ik was er van overtuigd dat de kenmerken en eigenschappen van kurk zich uitstekend zouden lenen voor mondmaskers.

Wij maken immers al speelgoed en yogamaterialen die aan zeer strenge veiligheids – en hygiënische voorschriften moeten voldoen. Vergeet ook niet dat kurken stoppen gebruikt worden in de voedingsindustrie, de strengst gecontroleerde industrie op vlak van volksgezondheid.

We hebben wel tot 500 maskers gedoneerd om mensen kennis te laten maken met onze kurken maskers en om op basis van hun feedback ons ontwerp bij te stellen en te perfectioneren.

Ontwerpen, prototypes, uittesten … einde maart werden onze maskers al geproduceerd. Maar we kwamen net te vroeg. Het gebruik van mondmaskers werd nog niet geadviseerd door de overheid en mensen waren eerder sceptisch, wantrouwig of ronduit tegenstander.

Kentering voor Kurken Mondmaskers

Ik bleef echter rotsvast geloven in de kracht van kurk en wij gingen door met het finetunen van het ontwerp. Onze maskers haalde zelfs het Portugese prime time nieuws voor hun duurzaamheid, veiligheid en luchtigheid. Toen de Belgische overheid het gebruik van mondmaskers ging aanbevelen en zelfs verplichten op het openbaar vervoer kwam voor mij de kentering.

Mijn maskers kregen fantastische reviews, haalden meermaals de pers en zelfs bedrijven gingen ze in grote aantallen aankopen voor hun personeel. Zelfs dokters, verpleegkundigen en ander medisch personeel waren overtuigd en kochten de kurken maskers aan. Momenteel worden ze zelfs tot in California aangekocht.

Uitpak video Kurken Mondmaskers

Volg ina op:

Mompreneur

INA
DE QUINT

Na 11 jaar met opgeheven hoofd uit de ‘businesswereld’ gestapt om een droom na te jagen.

Een ecoloog lang voor de hype.

Inspiratiebron

ERWIN
DE QUINT

Mijn vader, Erwin De Quint, onze kapitein, is de grote inspiratie achter Captain Cork.

Open chat