Contact

(+32)0489 97 18 85

info@captaincork.be

Centraal Station Antwerpen, Pelikaanstraat 3, Pand 1230 2018 Antwerpen

Social Media

The co(rk)mmunity | Captaincork
100
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-100,bridge-core-2.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

The co(rk)mmunity

The co(rk)mmunity

Iedereen is welkom in de Captain Cork conceptstore in de Hoogstraat 63, Antwerpen. De deuren bij Captain cork staan ook open voor ecologische initiatieven. Ik denk hierbij aan lezingen, workshops, voorstellingen, …

 

Together we can get things done.

The Co(rk)mmunity

Meer dan een webshop

Ondernemen is voor mij verbinding zoeken met anderen. Geïnspireerd worden en inspireren. Mensen ontmoeten en luisteren naar hun verhaal. Weten waar hun groen, ecologisch hart sneller van gaat kloppen. Op de hoogte zijn van de kleine initiatieven, de dagelijkse inspanningen en eenieders bijdrage tot een betere wereld van morgen, voor onszelf en voor onze kinderen.

Het werd dus snel duidelijk dat Captain Cork naast een webshop ook een fysieke plek nodig had voor haar kurk producten aanbod. Een ontmoetingsplaats die zeer goed bereikbaar is en waar mensen elkaar onderweg kunnen treffen en hun eigenwijze verhalen delen.

DUURZAAMHEID CENTRAAL

Voor mij moet het volledige plaatje kloppen. Ik kies bewust voor duurzaam ondernemen, wat wil zeggen dat het in elke vezel van mijn ‘corky company’ zit.

 

In het Centraal Station van Antwerpen kampt de NMBS al vele jaren met een enorme leegstand. Erg jammer, want een station is de uitgelezen ontmoetingsplek. Daar waar mensen vertrekken, aankomen, elkaar opwachten en weer afscheid nemen. Het station is een plek voor spontane ontmoetingen en waardevolle kruisbestuiving.

 

Ik geloof sterk in de law of attraction, daar waar alles dat moet zijn, ook zal gebeuren. Geen toeval dus dat ik met Captain Cork kon instappen in het project voor start-ups die werken rond duurzaam en maatschappelijk ondernemen in het Centraal Station. Een pand van bijna 60 vierkante meter, in het hart van een bruisende stad waar dagelijks zoveel mensen passeren.

UPCYCLING & BERGEN LIEFDE

Voor de inrichting van de conceptstore werd uitsluitend gewerkt met gerecycleerde en hergebruikte materialen. En niet zomaar de eerste, de beste. Het huis van mijn papa moest leeg voor de verkoop. Het is emotioneel heel zwaar om afscheid te nemen van spullen waar onze kapitein zo hard voor gewerkt heeft. Daarom ontstond het idee om zijn inboedel (vaak zwaardere industriële materialen) te hergebruiken in het winkelpand. Het contrast tussen natuur en industrie is zeer krachtig en mooi in zijn eenvoud.

SO CORKY!

In de Captain Cork conceptstore zal je uiteraard mooie, kurken interieurproducten terugvinden. Wie weet inspireert het je wel om ook (meer) kurk in huis te halen, en zo de kurkbomen – en onze lucht – weer een nieuwe adem te geven.

 

Verder kan je in de winkel verschillende categorieën van kurkproducten komen ontdekken: tassen, bags, reistassen, gadgets en accessoires, home en interieur, yoga en seizoensgebonden spullen. Alles wordt van de beste kurk geproduceerd, zorgvuldig met de hand gemaakt en rechtstreeks geïmporteerd vanuit Portugal. Ik kies bewust voor een kleine voorraad en een beperkte oplage van elk item. Zo ben je zeker van echte, exclusieve eyecatchers met een inspirerend en duurzaam verhaal.

WELCOME IN THE CO(RK)MMUNITY

Captain Cork is meer dan kurken producten alleen. Deel van de missie is een duurzaam bewustzijn te creëren bij mensen. Het belang van trage en ecologische consumptie. Het besef dat de echte verandering voor een betere wereld van morgen in onszelf zit. Kiezen voor kwaliteit, handgemaakt, duurzame en eerlijke producten waar geen mensen of dieren voor moeten lijden.

 

In de co(rk)mmunity is er ruimte om te praten over duurzame en ecologische initiatieven. Daarom zullen er ook gezellige zithoekjes en tafels in de conceptstore te vinden zijn, waar mensen elkaar kunnen inspireren en waar ondernemers duurzame samenwerkingen kunnen aangaan.

 

Ook online krijgt de co(rk)mmunity een platvorm. Klanten en bezoekers kunnen via een hele reeks sociale mediakanalen hun ecologisch verhaal, verbondenheid met de natuur en hun dromen voor een mooiere wereld delen. Samen zorgen we voor een groter bereik en een groeiende awareness.

Blog / tips

(binnenkort meer)

Ik probeer al een tijdje meer aandacht te schenken aan een duurzamer leven. Daarom wil ik jullie graag vertellen hoe je op een simpele manier dingen kan ondernemen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarom vertel ik in deze blog: hoe je meer ecologisch kan omgaan met......

Enige tijd geleden werd ik geïnterviewd door Bram van Made In Antwerpen. Het volledige verslag kan je hieronder lezen. Veel leesplezier!   STARTER VAN DE WEEK: CAPTAIN CORK WERKT MET KURK   BART DE BRUYN  3 DECEMBER 2018   ANTWERPEN – Duurzaamheid krijgt bij Captain Cork......

Een tijdje geleden ontmoette ik toevallig Ina en Geraldine. Hun verhaal en persoonlijkheid intrigeerde me en aangezien ik niet zomaar in toeval geloof vroeg ik een gesprek met hen. Hallo Ina en Geraldine. Wat leuk om jullie te leren kennen. Ik ben zo benieuwd naar......

Op zaterdag 16 november openen wij onze Flag Ship Store in Antwerpen Kom langs deze unieke belevingswinkel en wordt helemaal ondergedompeld in een duurzame, ecologische sfeer met Portugese vibes.Loop door onze Montado, ons levensecht kurkbos.Laat je meeslepen in het verhaal van de kurk. Geniet van......

Citroenen en Jus d’orange Mensen die me kennen die weten dat ik een positivo ben. Als het leven citroenen naar me gooit dan bedenk ik een recept voor Jus d’orange. Alleen maar om mensen hun hoofd te kunnen zien breken terwijl ze zich afvragen “hoe......