KURK – dé trend op het gebied van fashion & lifestyle

Kurk? Kurk in kleding en accessoires? Hoe dan? – Ik hoor het je denken.

Maar het kan, echt waar… het biedt vele voordelen en het heeft ook nog eens een ontzettend mooi en duurzaam karakter.

In het buitenland wordt kurk al jarenlang op grote schaal gebruikt binnen de productie van kleding, schoenen, accessoires, huishoudelijke artikelen, woninginrichting en veel meer. Maar ook in ons land wordt kurk veelvuldig gebruikt, het is alleen nog niet algemeen bekend.

Kurk – het nieuwe leer

Kurk bevat vele positieve producteigenschappen; het is ontzettend stevig, waterbestendig, ziet er mooi uit, is een diervriendelijk en ecologisch product en het heeft oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Door velen wordt kurk ook wel het nieuwe leer genoemd. Met het speciale oppervlak en de textuur is kurk – in tegenstelling tot leer – veel flexibeler, zal het niet gaan rafelen en is het natuurlijk beter voor de natuur; voor zowel mens als dier. Daarnaast kun je, door gebruik te maken van verschillende tinten kurk, een bijzondere en unieke uitstraling van je kleding of interieur creëren.

Captain Cork – de kurkspecialist

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van kurk? En wil jij dit nieuwe leder ook ontdekken?
Captain Cork biedt een uitgebreide collectie fashion- & lifestyleproducten, vervaardigd uit ecologisch kurk – hét perfecte alternatief voor leer.

Of je nu op zoek bent naar een tas van kurk, een yogamat van kurk, kinderspeelgoed van kurk, of bijzondere slippers en sandalen van kurk: kurkproducten vind je bij Captain Cork. De nieuwste aanwinst in onze collectie zijn mondmaskers van kurk, in diverse prints en uitvoeringen.

Neem een kijkje in onze webshop of bezoek onze winkel in Antwerpen.

Heb je een vraag over kurk of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Captain Cork.Open chat