De paradox van het thuiswerken

2020 zullen we allemaal herinneren als het jaar van verplicht veel tijd thuis brengen. Massaal werd er van thuis uit gewerkt. Iets waar werkgeversorganisaties en overheden al een decennia promotie voor maken. In een wereld waar fileproblematiek en work life balance de meest besproken topics zijn is dat ook niet erg verrassend.
Er wordt nu vaak die vraag gesteld of we nu echt die shift gaan maken naar meer thuiswerken.
Wegen de voordelen echt door? Of moeten we toch wat dieper gaan kijken?

Meer thuiswerken gaf me minder stress en meer energie

Sinds de start van mijn zaak werk ik vele uren. In opstartfase heb ik mijn winkel vaak zelf bemand en voelde ik de negatieve gevolgen van vele uren thuis weg te zijn. Het was dan ook verademing toen ik een deel van de operationele taken op de winkelvloer kon uitbesteden en meer van thuis uit mijn zaak kon managen.
Ik ervaarde minder stress door minder ‘op de baan’ te zijn en kon inderdaad mijn privéleven beter sturen. De kinderen naar school brengen , eens naar de supermarkt, koken of meer betrokkenheid bij de hobby’s van de kinderen.

Toch miste ik verbondenheid en focus

Toch besloot ik eerder dit jaar vaste plek te huren in een coworking space. Het vele thuiswerken heeft één groot nadeel. Het sociale isolement. Ik ben een extraverte introvert. Kort samengevat, ik heb zowel isolement als veel sociale contacten nodig om goed te kunnen functioneren. Ik had nood aan in contact komen met andere ondernemers en netwerken. En ik had ook nood aan focus. Een groot deel van je succes wordt immers bepaald door FOCUS. En thuis ben ik nu eenmaal meer afgeleid. Nog een wasje in steken of toch nog even een dweiltje ‘gooien’.

De mentale deur ging niet meer toe

Het werkt ook in de andere richting. Als je de deur van je werkplek dicht trekt dan trek je ook die “mentale” deur dicht. Ook al is een eigen 24/7 je kan toch beter die grens aanvoelen. De deur is dicht getrokken dus we sluiten de werkdag af. Die mentale deur is er thuis niet. Waardoor ik constant het gevoel heb dat ik tussen 2 werelden functioneer maar nooit ergens met absolute en afgelijnde focus.
En dat weegt zwaar! Het gevoel dat je niet je “beste” zelf aan het geven bent, je capaciteiten maximaliseert. Als vrouw, als moeder, als kok, als huismanager, als CEO van je bedrijf.

Lockdown zorgde voor DISBALANS

Door de lock down valt de “keuze” volledig weg en zit ik een gedwongen thuissituatie. De negatieve effecten wegen daardoor nog feller door. Daarnaast zoek ik vaak mijn ontspanning buiten huis. Ik ben geen ‘huismus’ en mijn kinderen zijn ook graag samen met mij op “stap”.
Ons huis is dan de veilige haven, de opgeruimde en nette haven, waar we rustig in kunnen ‘thuis’ komen en landen en ontspannen.
Het zijn die duidelijke verdelingen die tijdens de lock down en gedurende het hele jaar helemaal weg vielen. En dat bracht voor ons disbalans.

Tijd voor Reconnect!

Pas op! Dit zijn mijn ervaringen. Ik kan perfect begrijpen dat dit voor velen helemaal anders heeft aangevoeld. Iedereen is anders. Maar wat ik wel zeker weet is dat we in 2021 allemaal onze tijd gaan nodig hebben om terug in balans te komen, terug te ‘reconnecten’. En dat brengt me tot een volgende leuk project tussen Captain Cork en Time2reconnect. Ik verklap al vast het één en ander in de stories vandaag, stay tuned.
Wat ik nu vooral wil weten is jouw ervaring. Hoe heb jij het thuis werken beleefd? Heb jij nood aan reconnecten? En hoe ga je dat aanpakken?

Tags:


Open chat