[BLOG] 2020 in BULLET POINTS voor Captain CORK

 • ​In januari draaide de nieuwe winkel in de Hoogstraat op volle toeren. Wat een verademing na het fiasco van een slecht draaiende winkel in Beveren.
 • Eind januari ging ik in alle stilte en het geheim met de crew van VRT en Kamal naar ‘mijn’ geliefde Portugal. Er volgde een aantal zeer intense opnamedagen. Zo ook een zeer emotionele opname aan het huis van mijn vader. Deze beelden werden nooit uitgezonden.
 • Begin februari ging ik onder het mes maar ik maakte een spoed recovery en stond 3 dagen later al terug gas te geven in de winkel. Het was heerlijk druk en de workshops waren een succes.
 • Begin maart haalde ik mijn eerste grote wholesale deal binnen met een exclusieve collectie voor Terre Bleue.
 •  Half maart daverde de grond, zoals bij vele ondernemers, onder mijn voeten. De winkels moesten dicht, we gingen in LOCK DOWN.
  ​De onzekerheid, de radeloosheid, de machteloosheid.
 • Ik vierde mijn verjaardag in volle lock down. Ik besloot te vechten. Ik weigerde op te geven of mijn hoofd te laten hangen.
 • Eind maart was mijn prototype van KURKEN mondmaskers al klaar. Ik kreeg uit onverwachte hoek een Shit load of bagger over me heen. Mijn innovatie kwam te vroeg. Vlaanderen was nog niet klaar voor mondmaskers.
 • In volle lock down met 2 kinderen thuis besloot ik KEI hard te werken. Het ontwerpen van een nieuw mondmasker design en een nieuwe collectie. Uren werken in de webshop. Dag en nacht timmeren aan ‘online zichtbaarheid’. Overlevingsmodus.
  ​Ik introduceerde VIRTUAL live shopping en what’s app shoppen om toch wat omzet te genereren.
 • In mei gaan de winkels opnieuw (voorzichtig) open, mondmaskers worden meer algemeen aanvaard. Mijn nieuwe KURKEN maskers worden gekocht en goed bevonden. Laaiend enthousiaste reviews, bedrijven die overtuigd zijn en grote hoeveelheden aankopen, media aandacht.
  ​Het wordt een groot succes. 6000 kurken mondmaskers
 • In juni namen we afscheid van onze lieve vriend, mopsje Raf.
 • Tijdens de zomer waren het kalmere wateren. We vierden verjaardagen. Ik lanceerde mijn business collectie. Tijdens een weekendje aan zee kwam ik op nieuw business idee. Geen ijsjes of boule de berlin maar mobiel mondmaskers verkopen met een bakfiets. In augustus reed onze Captain Cork bakfiets rond in het stad.
 • In september gingen de kids weer naar school. Ik werkte hard door om Captain Cork “next level” te krijgen. Uitstraling, branding, ecommerce, … online trainingen, zelfstudie…
 • Eindelijk oktober. Na een jaar zwijgen was het zo ver. De uitzending van Captain Cork op VRT bij Andermans Zaken met Kamal Kharmach. Spannend. De reacties waren heerlijk, zalig positief. Wat een boost.
 • In november opnieuw Lock Down maar dit keer was ik gewapend met een sterke webshop en veel meer kennis van ecommerce.
 • Ook in december draaide de webshop op volle toeren en de winkel bleef het goed doen. 2020 zorgde voor een enorme groei voor mij als ondernemer en voor mijn zaak. Ik voel me meer dan ooit “future proof” voor 2021.

​Een bewogen jaar. Een jaar van vallen en opstaan. Een jaar van wanhoop en hoge toppen en euforie. Falen en recht krabbelen. Jezelf duizend keer heruitvinden. Maar van overleven en er sterker uit komen. Het leren appreciëren van kleine dingen en kleine gelukjes.Open chat