Contact

(+32)0489 97 18 85

info@captaincork.be

Centraal Station Antwerpen, Pelikaanstraat 3, Pand 1230 2018 Antwerpen

Social Media

Artikel Made In Antwerpen | Captaincork
795
post-template-default,single,single-post,postid-795,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,side_menu_slide_with_content,width_470,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Artikel Made In Antwerpen

Artikel Made In Antwerpen


ANTWERPEN – Duurzaamheid krijgt bij Captain Cork een hele nieuwe dimensie. De onderneming van Ina De Quint vervaardigt trendy en modieuze retailproducten. Belangrijkste materiaal: 100% natuurlijke, biologisch afbreekbare en recycleerbare kurk. Na de webshop is het tijd voor een fysieke locatie. Die opende dit weekend in het Centraal Station van Antwerpen.

 

In een wereld van massaconsumptie liet Erwin De Quint zijn dochter Ina opgroeien met een go green– en zero waste-mentaliteit. Vandaag zijn het ook haar idealen. Toen hij dit jaar ziek werd, overleed hij enkele maanden later ten gevolge van kanker. Een maand daarop besloot Ina De Quint zijn duurzame droom verder te zetten.

 


“Mijn papa was de kapitein, de grote inspiratie achter Captain Cork”, zegt Ina De Quint. “Duurzaamheid staat centraal in deze onderneming. En bij duurzaamheid hoort ook inspireren en geïnspireerd worden. Een fysieke locatie, waar dat allemaal wordt gefaciliteerd, was dus nodig. Aangezien het Centraal Station van Antwerpen al jaren met een enorme leegstand kampt en het de ontmoetingsplek bij uitstek vormt, zag ik daar de uitgelezen kans om met Captain Cork een conceptstore te openen.”

 

Kurk

 

In het nieuwe pand van bijna 60 m2 zullen klanten tal van producten kunnen ontdekken, gaande van handtassen, interieur- en hobby-artikelen tot juwelen en accessoires. Die hebben één ding gemeen: ze zijn gemaakt van kurk.

 

“Voor het ontginnen van kurk wordt geen Cork Oak Tree gekapt of gepijnigd. De schors wordt op ambachtelijke manuele wijze gepeld. Nadien droogt alles gedurende zes maanden in de buitenlucht. Daarna wordt de kruk gekookt en gestoomd om meer elasticiteit te verkrijgen. Er wordt warmte en druk toegepast op de kurk om het in kleinere blokken te persen, en later in dunnere lagen te snijden om tot kurkproducten te verwerken.”