Andermans zaken met

Captain Cork

vanaf 30 september op VRT

Twee jaar geleden verloor Ina haar vader, kort daarna verloor ze ook haar job. Ze neemt een duik in het onbekende en start haar eigen zaak in kurkaccessoires, Captain Cork, ter nagedachtenis aan haar vader; ‘de kapitein’.

Ze wil enorm snel groeien en op een jaar tijd verschillende winkels en pop-ups openen. Kamal herkent de passie en gedrevenheid, maar adviseert haar om gas terug te nemen en te focussen op de opening van slechts één zaak voordat ze een hele keten uitbouwt.

Maar … Ina raast door en dat blijft niet zonder gevolgen.

Vanaf woensdag 30 september helpt Kamal Kharmach zes Vlaamse ondernemingen in nood in het nieuwe Eén-programma Andermans zaken. Iedereen kent Kamal als comedian, maar hij is ook een geboren ondernemer. Die kennis wil hij dan ook gebruiken om andere ondernemers te helpen en hun zaak te redden.

Kamal Kharmach: “Het grote publiek kent mij als comedian en TV-maker. Weinigen weten dat ik al heel mijn leven gepassioneerd ben door economie en ondernemen. In dit programma kan ik mijn passie voor economie en TV combineren. Ik hoop dat de kijker die passie ook zal voelen. Hier staat vooral een nieuwe Kamal, als mens en als TV-maker . Dit facet wou ik ook laten zien aan Vlaanderen.”

In Andermans zaken gaat Kamal langs bij zes ondernemingen, elk met een heel verschillend profiel, eigen ambities en dromen. Helaas staan de ondernemers ook voor grote uitdagingen en weten ze niet goed hoe er mee om te gaan. Kamal gaat langs bij Bakkerij Laurens (Varsenare), House Raccoon (Mechelen), Captain Cork (Antwerpen), For Freedom Museum (Knokke-Heist), Sarriette (Peer) en Atelier Mestdagh (Merelbeke). De zaakvoerders hopen dat Kamal, door mee in hun cijfers te duiken, kan helpen om duurzame en structurele oplossingen te bieden voor hun problemen.

Andermans zaken biedt niet alleen een kijkje achter de schermen in het ondernemersleven van Vlamingen, maar de kijkers krijgen te zien wat je als ondernemer wel en niet kan doen. Kamal deelt tips die nuttig kunnen zijn voor je eigen onderneming, maar ook gewoon in je dagelijks leven.

Met zijn programma wil Kamal aantonen dat ondernemers voor uitdagingen staan, en dat dat deel is van ondernemer zijn. In 2018 waren er 11% meer starters dan het jaar voordien, het hoogste cijfer in 10 jaar. In totaal telt Vlaanderen 682.436 zelfstandigen, maar ongeveer 10% van hen heeft het moeilijk. Dit betekent dat net iets minder dan 70.000 zelfstandigen hulp kunnen gebruiken. Uiteraard zal de corona-crisis een grote impact hebben op de cijfers van 2020 en de toekomst.

De meeste opnames van Andermans zaken werden gemaakt vóór de corona-crisis en geven dus een inkijk bij de ondernemers vóór maart 2020. Op het einde van elke aflevering krijgt de kijker een beeld van hoe het nu gaat met de verschillende ondernemingen.

Het ondernemersklimaat van

Vlaanderen

Meer weten?

Contacteer me!

Ina De Quint

    Open chat